top of page

Medicatie-overdracht

Medicatie-overdracht met uw toestemming.

 

Om de patiëntveiligheid te verhogen is het belangrijk om uw medicatieoverzicht actueel te houden. Daarmee wordt voorkomen dat er medicatiefouten optreden, bijvoorbeeld omdat bepaalde medicijnen elkaar niet verdragen, of omdat u allergisch bent voor bepaalde medicijnen.

 

Concreet betekent dit dat als u vaste patiënt bij de Maere Apotheek bent, u naar een andere apotheek in een andere stad kunt voor spoedgevallen omdat deze apotheek via ons over uw medicatiehistorie kan beschikken en de spoedmedicatie kan controleren.

 

Bent u incidenteel patiënt bij ons (passant), dan vragen wij uw gegevens op bij uw vaste apotheek. Deze medicatie-overdracht verhoogt dus niet alleen uw medicatieveiligheid, maar ook uw keuzevrijheid.

 

Om uw medicatieoverzicht op te vragen bij, of te verstrekken aan een andere apotheek hebben wij uw toestemming nodig. Dan kunnen wij zo nodig de apotheek en uw huisarts informeren over de door ons verstrekte medicatie.

 

Vanaf 2013 kunnen de gegevens worden geraadpleegd via een beveiligd netwerk waarop huisartsen en apotheken zijn aangesloten: de Zorginfrastructuur, ook wel het Landelijk Schakelpunt of EPD genoemd. Dit systeem bevat een verwijsindex waarmee de benodigde gegevens bij de zorgverlener vanuit zijn eigen systeem worden opgehaald. Op de zorginfrastructuur zelf worden dus geen medicatiegegevens bewaard, maar alleen doorgeschakeld. De benaming EPD (Electronisch Patiënten Dossier) is dus eigenlijk verwarrend, want het dossier is niet één dossier op één centrale plek.Dit systeem wordt beheerd door de VZVZ.

 

Meer informatie over dit landelijke schakelpunt vindt u hier. Download hier het formulier om toestemming te geven..

BEZORGDIENST / 24/7 AFHAALKLUIS 
VRIENDELIJK EN BEHULPZAAM PERSONEEL
bottom of page